Energirammeberegninger (Nybyggeri)

Når du skal bygge nyt, skal der ved endt byggeri ligge en energiramme på din bebyggelse. Energirammen sammenholder alle materialer, installationer brugstid osv. i din bebyggelse og viser et givent forbrug pr. m2 som du kan forvente. Bygningsreglementet kræver et maksimalt varmetab som skal overholdes, og i denne energiramme bestemmes om dette efterleves. Hvis denne udføres når jeres byggeri er på tegnebrættet, er i dermed på den sikre side når det hele står færdigt.

Hvis f.eks. et vinduesparti er stort, kan der forekomme en overhedning i boligen, beregningsmæssigt skal denne overhedning køles ned mekanisk og dette koster på forbruget. Det kan dermed ved denne beregning også vurderes om der skal tilføjes en skygge over vinduet eller føres strøm til automatiske gardiner, løsninger der er billige hvis det gøres før opstart af byggefasen, men er meget dyre hvis det opdages når huset står færdigt.

Statens Byggeforsknings Institut (SBI) har udarbejdet et beregningsprogram til at udføre energirammen og det er også dette program vi benytter så arbejdet lettes mest muligt for sagsbehandlerne hos kommunerne.

Hos Norca anbefaler vi at i altid har disse dokumenter udarbejdet inden byggeriets opstart da det kan være dyrt at tilrette nå byggeriet er i gang eller færdigt. På denne måde kan du allerede fra start vurdere hvor stor en varmepumpe eller anden opvarmning der er behov for.

Skal du bygge til eller bygge om, henviser vi til ”varmetabsberegning”

  Kontakt os nu

  Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt til en snak omkring jeres krav og behov.

  Spørgsmål til energitilskudsordningenEnergirådgivningEnergimærkningAndet

  Varmetabsberegning (Renovering el. tilbygning)

  Hvornår skal man bruge en varmetabsberegning ?

  Når du søger om tilladelse til en tilbygning eller ombygning til din bolig, kræves at der skal udføres dokumentation for at de nye bygningsdele opfylder de isoleringskrav der bliver stillet i bygningsreglementet.

  Udføres der nyt terrændæk, nye vægge og nyt tag, og er vinduerne energivinduer, så er det muligt at overholde de foreskrevne U-værdier (varmetab) som bygningsreglementet kræver for at holde varmetabet lavt.

  I mange tilfælde kræves der dog en varmetabsberegning, det kan være at jeres ønske er store vinduespartier, eller inddragelse af et eksisterende terrændæk fra en udestue eller anden dårligere isoleret bygningsdel.
  Hvis vinduesarealet overskrider 22% af gulvarealet eller hvis f.eks. terrændækket ikke lever op til kravene til isolering, så kan i kompensere for dette. For at gøre det, laves en beregning der påviser hvor meget varme bygningen ville have brugt hvis den havde levet op til kravene, derefter laves en beregning på at den måde i bygger på har et mindre eller det samme varmetab.
  Her er det for de fleste mennesker nødvendigt at rekvirere en rådgiver der kan udføre dette.

  Hvornår skal man bruge en varmetabsberegning?

  Varmetabsberegningen giver dig et indblik i din bygnings varmeforbrug og du kan herved blive klogere på hvad det vil koste at opvarme.

  Hos Norca anbefaler vi at i altid har disse dokumenter udarbejdet inden byggeriets opstart da det kan være dyrt at tilrette når byggeriet er i gang eller færdigt. På denne måde kan du allerede fra start vurdere hvor stor en varmepumpe eller anden opvarmning der er behov for.

  Skal du bygge nyt, henviser vi til ”energirammeberegning”